Een trektocht door de Renaissance met Maartje Stroo en Jelle Kalsbeek

MIDDELBURG – Sopraan Maartje Stroo en luitspeler Jelle Kalsbeek geven zondagmiddag 19 december 2021 vanaf 15.00 uur een concert voor Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk in Middelburg. Maartje Stroo zegt over dit concert dat ‘het een grote verscheidenheid is aan talen en componisten, een ware trektocht door de Renaissance.’

Maartje Stroo.

De sopraan Maartje Stroo (1996) studeerde zang als onderdeel van haar studie aan University College Roosevelt (Middelburg) bij Lauren Armishaw en in Rotterdam aan het conservatorium (Codarts) bij Charlotte Riedijk. Tijdens haar studietijd zong Maartje in studentenkoor Alphons Diepenbrock en deed zij driemaal mee aan de jaarlijkse tournee van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Komend voorjaar wordt het de vierde keer.

Luitist Jelle Kalsbeek (1994) studeerde luit bij Michiel Niessen te Middelburg. In Londen specialiseerde hij zich in culturele uitwisselingen in vroegmodern Europa. Tegenwoordig is Jelle in Nederland actief als uitvoerend musicus en programmamaker. Hij begeleidt o.a. toneelvoorstellingen (Venetia’s Air) en Barokmuziek (Bencini’s Missa de Oliveria)

Jelle Kalsbeek.

Om dit gratis concert bij te wonen, moet u reserveren via www.kerkbiedtpodium.nl. Om het concert zo veilig mogelijk te laten verlopen, is een coronapas verplicht, evenals een mondkapje, wordt anderhalve meter afstand van elkaar gehouden en zal er geen pauze zijn.