Een trektocht door de Renaissance met Maartje Stroo en Jelle Kalsbeek

MIDDELBURG – Sopraan Maartje Stroo en luitspeler Jelle Kalsbeek geven zondagmiddag 20 februari 2022 vanaf 15.00 uur een concert voor Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk in Middelburg. Maartje Stroo zegt over dit concert dat ‘het een grote verscheidenheid is aan talen en componisten, een ware trektocht door de Renaissance.’ Dit concert, dat op 19 december 2021 zou worden gegeven, moest toen in verband met de coronamaatregelen worden afgelast

Maartje Stroo.

De sopraan Maartje Stroo (1996) studeerde zang als onderdeel van haar studie aan University College Roosevelt (Middelburg) bij Lauren Armishaw en in Rotterdam aan het conservatorium (Codarts) bij Charlotte Riedijk. Tijdens haar studietijd zong Maartje in studentenkoor Alphons Diepenbrock en deed zij driemaal mee aan de jaarlijkse tournee van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Komend voorjaar wordt het de vierde keer.

Luitist Jelle Kalsbeek (1994) studeerde luit bij Michiel Niessen te Middelburg. In Londen specialiseerde hij zich in culturele uitwisselingen in vroegmodern Europa. Tegenwoordig is Jelle in Nederland actief als uitvoerend musicus en programmamaker. Hij begeleidt o.a. toneelvoorstellingen (Venetia’s Air) en Barokmuziek (Bencini’s Missa de Oliveria)

Jelle Kalsbeek.

U hoeft zich, gezien de versoepelingen in de coronamaatregelen, niet (meer) op te geven voor dit gratis concert. In het middengedeelte staan stoelen op ‘normale’ afstand. Voor degenen die dat voor zichzelf veiliger vinden zijn de zijbanken van anderhalve meter-zitplaatsen voorzien. De organisatie vraagt bezoekers wel om, hoewel het niet meer verplicht is, toch een mondkapje te dragen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk. Ook het tonen van een geldige coronapas is nog verplicht.