De Ark in Kamperland

Feest voor jarig kerkgebouw De Ark Kamperland

KAMPERLAND – Het kerkgebouw De Ark van de Protestantse gemeente Kamperland werd op 26 november 1923 in gebruik genomen, honderd jaar geleden dus. Om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een aantal festiviteiten op touw gezet rond en in de eeuweling.

Zo treedt de band Eeuwenlang zaterdag 16 september op in De Ark (aanvang 19.30 uur) KLIK HIER

Bij dat concert blijft het niet, want vrijdagavond 22 september wordt er een film voor jong en oud vertoond in de kerkzaal. Welke film dat precies wordt is nog een verrassing. De entree is gratis.

Op zaterdagmiddag 23 september is er een grote feestmiddag in en rond de jarige kerk, met verschillende activiteiten. Iedereen is welkom om mee te doen. Zo is er onder andere een mini-workshop bloemschikken. (Kosten € 7,50. Aanmelden vóór vrijdag 8 september via jongesandra@gmail.nl)

Aansluitend aan deze feestelijke activiteitenmiddag is er een gezellige dorps-feestmaaltijd met vele lekkernijen. Aanmelden vóór zaterdag 16 september via cvk@dearkkamperland.nl

Historie

Velen namen inmiddels de kans waar om tijdens de openstellingen van De Ark iets van de bouw, de verbouw en de inrichting van de kerk te bekijken. Het bedehuis werd in 1923 gebouwd naar het ontwerp van architect P.S. Dijkstra als Gereformeerde Kerk, ter vervanging van een oudere kerk. De klok werd in 1943 uit de toren gehaald en omgesmolten door de Duitse bezetters. In 1958 kreeg de toren een nieuwe klok. De kerk werd eind jaren zestig uitgebreid met een jeugdgebouw en enkele bijgebouwen. Het gebouw onderging in 1980 en 1991 renovaties. Tijdens het Samen-op-Weg-proces, wat later resulteerde in de fusie van de gereformeerde en de hervormde gemeenten tot Protestantse gemeente, werd opnieuw gerenoveerd waarbij onder meer de vloer en de banken werden vervangen, het liturgisch centrum verhoogd en een ontmoetingsruimte aangebouwd. Het vernieuwde bedehuis werd in maart 2002 weer in gebruik genomen als ‘De Ark’.

Kamperland, De Ark

Kamperland, De Ark