Frontlinie-arts Gor Khatchikyan preekt in Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS – De Protestantse gemeente Hellevoetsluis heeft voor de kerkdienst van 18 april 2021 een speciale gast uitgenodigd: Gor Khatchikyan, arts op de spoedeisende hulp in het Sint Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein en bekend van het televisieprogramma Frontberichten.

Frontlinie-arts Gor Khatchikyan.

Meer dan een jaar geleden brak de corona-pandemie uit. Het virus trof over de gehele wereld mensen, die daardoor ziek werden en er in vele gevallen aan overleden. ‘Frontberichten’ volgde vanaf het begin onder anderen Gor Khatchikyan als hij aan het werk was. Khatchikyan is niet bang om in de frontlinie van de corona-oorlog te staan, zegt hij. ,,Als we écht overtuigd zijn van wat de Bijbel zegt, moeten we ons niet krampachtig vasthouden aan dit leven.’’

Het optreden van Khatchikyan en zijn woorden raakten ook verschillende mensen in Hellevoetsluis. Hoe hij in het geloof, of dankzij zijn geloof, zijn werk kon en kan verrichten, maar ook anderen weet te inspireren.

Vluchteling

Gor Khatchikyan (1987) vluchtte op zijn twaalfde met zijn ouders vanuit zijn geboorteland Armenië naar Nederland, waar hij in diverse azc’s verbleef en tot geloof kwam. Aanvankelijk was hij uitgeprocedeerd, maar in 2007 mocht hij dankzij het generaal pardon toch in Nederland blijven.

Gor kreeg in 2012 landelijke bekendheid toen hij het VPRO-programma ‘Premier gezocht’ won. Hij was hoofdspreker tijdens Opwekking 2017 en spreekt in verschillende kerken en gemeenten. Gor schreef diverse boeken, waaronder ‘Gelukzoeker, van generaal pardon tot Premier gezocht’ en ‘Gastarbeider, verhalen van hoop op de spoed’. Tijdens de coronacrisis was hij regelmatig te gast in de talkshow Op1 en vlogde hij voor het programma Frontberichten van BNNVARA.

Hij zal in de dienst in de Petrakerk op 18 april preken, en de gemeente hoopt dat zijn manier van spreken hen als persoon en als gemeente mag bemoedigen en inspireren. De dienst begint om 9.30 uur. Om fysiek aanwezig te kunnen zijn is reserveren noodzakelijk. De dienst is te volgen via sociale media, het YouTubekanaal van de Petrakerk en kerkwebradio. De Petrakerk hoopt op een zo groot mogelijk luister- en kijkpubliek.