Gegadigden kerken Sint Jansteen/Terhole

Kerk Sint Jansteen. © foto Wim Staat

SINT JANSTEEN – Er hebben zich geïnteresseerden gemeld voor de aankoop van de kerkgebouwen in Sint Jansteen en Terhole. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant) (PZC) op woensdag 11 oktober in de editie Zeeuws Vlaanderen.  De transactie hang af van goedkeuring door het Bisdom Breda.

Per 2016 werden de rooms-katholieke kerken van Graauw, Sint Jansteen, Stoppeldijk (Vogelwaarde) en Terhole gesloten. Ze maken alle deel uit van de parochie Heilige Maria Sterre der Zee (Oost-Zeeuws-Vlaanderen) . De bedehuizen van Sint Jansteen, Terhole en Vogelwaarde zijn vervolgens te koop aangeboden.  Dat is nog niet gebeurd met de Heilige Maria Hemelvaartkerk in Graauw.

Kerk Terhole. © foto Wim Staat

Pastoor Wiel Wiertz meldt in de PZC dat er belangstelling bestaat voor de De Johannes de Doperkerk in Sint Jansteen (vraagprijs 80.000 euro) en de Gerardus Majellakerk in Terhole (97.00 euro).  Het gaat om twee partijen. Goedkeuring van het bisdom hangt af de nieuwe bestemming.

De parochie Heilige Maria Sterre der Zee heeft momenteel de volgende godshuizen in gebruik: H. H. Petrus- en Pauluskerk (Boschkapelle), H. Henricuskerk (Clinge), Sint Willibrordbasiliek (Hulst), H. Martinuskerk (Groenendijk), H. Theresia van het kind Jezuskerk (Heikant), H. Catharinakerk (Hengstdijk), H.H. Philippus- en Jacobuskerk (Koewacht), H. Lambertuskerk (Lamswaarde), Sint Jozephkerk (Nieuw Namen),