Geniet-avond met kunst, gedichten en harpmuziek

MIDDELBURG –  In de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat in Middelburg wordt donderdag 1 juni een ‘geniet’-avond gehouden rondom het thema ‘Kust’ met kunst, gedichten en harpmuziek.

Aan de hand van werken met als thema kust van bekende Europese kunstenaars zal ds Leuny de Kam de vele facetten van de kust laten zien. De kust als vriend, maar ook als vijand. De kust als heling of bezinning brengend. Kunstenaars als Dali, Hopper, Van Gogh, Mondriaan en Toorop hebben dat allemaal weergegeven in hun schilderijen. Ada Sinke, Paola van der Heijde en Piet de Bruin dragen bijpassende gedichten voor van onder anderen Gerhardt, Verwey en Kloos. Anna Loosveld weeft met mooie harpmuziek de kunst en gedichten tot één geheel.

Er is ook gelegenheid om de huidige Kust-expositie te bekijken in de kerk. Er hangen werken van Erik Bolle, Arienne Molenaar, Hein Naerebout, Laura Ottenhof, Margot Riedstra, Willeke van der Stel en Jacolien Zwart.

De ‘genietavond’ op donderdag 1 juni begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig, Toegang vrij, een donatie wordt op prijs gesteld. Het drankje na afloop is gratis.