Gerard Boot brengt Sweelinck in miniconcert

MIDDELBURG – Het miniconcert van het Lange Jan Project in Middelburg wordt donderdag 23 september 2021 in de Koorkerk (15.00 – 15.30 uur) verzorgd door organist Gerard Boot. Hij speelt in dit Sweelinckjaar werken van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en van componisten die door hem zijn beïnvloed als Hendrik Speuy (1575-1625), Samuel Scheidt (1587-1654) en Georg Böhm (1661-1733).

Gerard Boot volgde orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Na het D-examen cum laude te hebben behaald, specialiseerde hij zich bij Leen de Broekert in de interpretatie van oude muziek. Gerard Boot is voorzitter van Incantoconcerten, de werkgroep van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen die concerten met Oude Muziek organiseert. Daarnaast is hij bestuurslid van d nieuwe stichting De Rijckere-orgel 1776, die zich inspant het unieke De Rijckere-orgel uit het Limburgse Beek aan te kopen en naar de St Augustinuskerk in Middelburg over te plaatsen. Gerard Boot is organist in Middelburg, Veere en Baarland en vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het Baarlandse authentieke Moreau-orgel uit 1750. Toegang miniconcert is vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30 uur.

In de Torenvoet van de Lange Jan is nog tot 28 oktober de derde expositie van dit seizoen te bekijken van José Crombach, die zich liet inspireren door onze voorouders en hun harde bestaan.

Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.