Gerard en Johanneke de Wit concerteren in Ouddorp

OUDDORP – Gerard de Wit uit Zwijndrecht sluit donderdag 25 augustus 2022 de zomerserie concerten af op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp. Samen met zijn echtgenote Johanneke (blokfluit) zal hij werken spelen van onder anderen Buxtehude, Boismortier, Guilan, Corelli, Teleman en Bach.

Gerard en Johanneke de Wit.

Gerard de Wit (1985) is organist, klavecinist en dirigent. Hij studeerde koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE in Gorinchem. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij klavecimbel bij Tini Mathot en Ton Koopman.. Zijn bachelor en masterstudies rondde hij cum laude af.

In 2014 richtte hij het kamerkoor Dutch Baroque Vocal Consort op, dat zich vooral richt op repertoire uit de 17e en 18e eeuw.  Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar ‘De instrumentale muziek en het leven van J. P. Sweelinck’. Tevens deed hij onderzoek naar de incomplete Cantate BWV 188 van J.S. Bach. Uit deze cantate heeft hij de Sinfonia naar aanleiding van het complete klavecimbelconcert BWV 1052 gereconstrueerd. Hij studeerde Basso Continuo bij Bernard Winsemius, Patrick Ayrton en Kathryn Cok. Ook heeft hij Historische Documentatie en Capita Selecta aan de Universiteit van Leiden gevolgd. Gerard geeft concerten in binnen- en buitenland en won verschillende prijzen. Gerard de Wit is als kerkorganist verbonden aan de Hervormde gemeente in Zwijndrecht (Oude Kerk). Daarnaast is hij leerkracht op een basisschool.

Johanneke de Wit studeerde blokfluit bij Pauline Schenkelaars, Isabel Lehmann, Marjan Banis en Reine-Marie Verhagen. Zij geeft blokfluitles aan beginnende en gevorderde leerlingen. Ook Johanneke is leerkracht en intern begeleider.

Het concert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur.