Gerard Reve, kerkenpad en pianoconcert in LJP-project

Gerard Reve

MIDDELBURG – In het meditatieve moment van het Lange Jan Project Middelburg in de Koorkerk staat donderdag 29 juli 2021 Gerard Reve centraal. Daan Los laat zich inspireren door enkele gedichten en gebeden van Reve. Een boetepsalm, een reisgebed en zijn bekende dicht uit de bundel Nader tot U:

Eigenlijk geloof ik niets,
en twijfel ik aan alles, zelfs aan U.
Maar soms, wanneer ik denk dat Gij waarachtig leeft,
dan denk ik, dat Gij Liefde zijt, en eenzaam,
en dat, in zelfde wanhoop, Gij mij zoekt
zoals ik U.

Muzikale omlijsting door Henk Goudswaard op de piano. Hij speelt onder andere muziek van Einaudi.

Om 13.30 uur is er weer een kerkenpad, waarbij onder leiding van een gids verschillende kerken en de synagoge worden bezocht. Aanmelden is niet nodig, verzamelen bij de infobalie in de Wandelkerk. De wandeling duurt anderhalf uur, kosten € 5,00 p.p. Onder de torenvoet is de tentoonstelling Yppong te zien: Chinees in Middelburg 1600-1601. Het zijn schilderijen en scherven door Lisianne Smit. Te zien t/m 27 augustus. In de Wandelkerk is de koffiecorner met koffie, thee en fris te vinden.

Amber Mertens

Amber Mertens

Het miniconcert (15.00- 15.30 uur) in de Koorkerk wordt deze donderdag verzorgd door de 17-jarige pianiste Amber Mertens, studente aan het conservatorium in Tilburg. Amber heeft aan de Muziekschool Zeeland in Goes les gehad van onder anderen Henny van Eersel, Rien Balkenende en Dies van den Berg. Na het behalen van haar VWO-diploma werd zij als 16-jarige toegelaten tot de bacheloropleiding Klassiek Piano aan het conservatorium Fontys in Tilburg, waar zij lessen krijgt van Nicolas Callot. Daarnaast volgde zij enkele masterclasses bij Marianne Boer en Piet Kuijken en workshops van Keiko Shichijo en Ruud Huijbregts op pianoforte, klavecimbel en orgel.

Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Chopin, S. Rachmaninoff en C. Franck. Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Inschrijven vanaf 14.30 uur.

Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.