Gert van Hoef en Akko de Feijter concerteren in Hoek

HOEK – Organisten Gert van Hoef en Akko de Feijter geven vrijdag 1 februari een concert in de protestantse kerk aan de Langestraat in Hoek. De opbrengst (collecte) van deze avond is bestemd voor de actie Zeeland voor Pakistan.

De kerk in Hoek is uitgerust met een bijzonder orgel: een digitaal kerkorgel, een Cambiare 323 Hauptwerk, waarin acht verschillende originele kerkorgels (waaronder die van de Laurenskerk in Rotterdam en van de Dom in Utrecht) zijn voorgeprogrammeerd.

Gert van Hoef (1994, Barneveld) begon pas op 13-jarige leeftijd als autodidact met orgelspelen. In 2013 ging hij studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Regelmatig geeft hij optredens, waarbij hij eigen bewerkingen en improvisaties van psalmen en gezangen, filmmuziek en klassieke concerten voor orkest op het orgel ten gehore brengt. Hij won verschillende concoursen, zoals het Interclassic Music Concours, het Feike Asma Concours in de categorie 16-19-jarigen en het Govert van Wijn-Concours. Er zijn inmiddels verschillende CD’s en DVD’s van hem uitgebracht.

Akko de Feijter is geen onbekende in Hoek. Samen met Martin Mans nam hij twee jaar geleden het digitale kerkorgel met een concert in gebruik in de nieuwe kerk van Hoek. Ook is hij regelmatig organist in deze kerk tijdens de diensten.

Het programma belooft naast orgelmuziek ook samenzang.

Het concert op 1 februari begint om 19.30 uur, de deur is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

%d bloggers liken dit: