Gesprek met J.J. Suurmond over ‘Mystiek’ van Evelyn Underhill

MIDDELBURG –  Mystiekkenner en psychotherapeut Jean-Jacques Suurmond komt woensdag 22 februari naar Middelburg om te spreken over zijn vertaling van het klassieke boek Mystiek van Evelyn Underhill. Suurmond is kenner van haar werk.

Underhill schrijft in Mystiek op een toegankelijke manier over praktische mystiek voor de nuchtere mens. Ze legt uit op welke manier intenser kan worden geleefd en opengestaan voor schoonheid. Ook meditatie en contemplatie krijgen aandacht.

Jan de Vlieger, oud-directeur van boekhandel de Drukkery, zal in Middelburg met Suurmond in gesprek gaan onder het motto ‘Elk mens een mysticus…’.  Suurmond, oud columnist van dagblad Trouw, is theoloog en gestalttherapeut. Mystiek, Hoe God werkt in de mens  is de eerste Nederlandse vertaling van deze klassieker op het terrein van de spiritualiteit. Het boek inspireerde bekende schrijvers als C.S. Lewis, T.S. Eliot, Thomas Merton, Alan Watts en Richard Rohr.

Jean-Jacques Suurmond.

De bijeenkomst met Jean-Jacques Suurmond is woensdagavond 22 februari vanaf 19.30 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat 62 in Middelburg. Reservering is noodzakelijk en kan via de website van boekhandel de Drukkery—Middelburg, tickets zijn € 5, koffie/thee inbegrepen.