Gezinsdag aan zee: God ontmoet je in het nu!

CADZAND – In de strandkerk van Cadzand, op een steenworp afstand van strand en zee, wordt zaterdag 6 juli een gezinsdag gehouden, met allerlei activiteiten voor jong en oud.

Marie-José van den Heuvel, veearts in Cadzand, zal spreken over de nabijheid van God. God kan ons maar op één moment nabij zijn: nu. Gisteren is geweest en morgen is er nog niet. Hij geeft Zijn genade op dit moment, ook als het leven tegenzit. Vaak zien we pas als we terugkijken dat Hij ons gedragen heeft.

Tijdens de eucharistieviering wordt het geloof gevierd. Voor de allerjongsten is er een crèche.

De basisschoolkinderen gaan in de ochtend naar een boerderij met koeien. Na de lunch is er ’s middags een gezinsspeurtocht op het strand. De tieners krijgen een uitdagend programma dat is opgezet in samenwerking met Life Teen. Er wordt afgesloten met een gezinsbarbecue.

Het programma duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Deelname (inclusief lunch en barbecue) kost 20 euro per echtpaar, kinderen zijn gratis. De locatie van de gezinsdag is bij de Strandkerk, Noorddijk 2 in Cadzand. Meer informatie en opgeven: www.gezinengeloof.nl/gezinsdag.

Bron: Sint Franciscus Centrum

Het strand bij Cadzand

%d bloggers liken dit: