Goes eet samen op Witte Donderdag

GOES – De Grote Kerk van Goes verandert donderdagavond 14 april 2022 (Witte Donderdag) in ‘de grootste huiskamer van Goes’.

Met zowel het einde van alle coronamaatregelen als Pasen in zicht, is een ieder uit regio Goes van harte uitgenodigd stadsgenoten te ontmoeten tijdens en na een maaltijd.

De maaltijd begint om 18:00 (inloop vanaf 17:45) en duurt tot ongeveer 19:00. De kerk staat in het centrum aan de Singelstraat 21, op 3 minuten loopafstand van het parkeerterrein Koepoort.

Opmaat naar Pasen

Witte Donderdag vormt een opmaat naar het Paasfeest: op deze dag at Jezus een maaltijd samen met Zijn leerlingen, voordat hij werd gearresteerd en veroordeeld tot de dood. Daarom wordt er in verbondenheid met elkaar een eenvoudige maaltijd gegeten, bestaande uit een soep- en broodbuffet.

Deelname aan deze maaltijd is tevens een vorm van solidair zijn met Oekraïne-vluchtelingen. Deelname aan de maaltijd is kosteloos; na afloop van de maaltijd krijgt iedereen die dat wil de kans om te doneren (deze opbrengst gaat volledig naar Giro555).

Deze maaltijd wordt georganiseerd door St. GoedNieuwsGoes (hierin werken diverse Goese kerken samen aan missionaire projecten in de stad zoals de Lichtjestoer en GoesViertKerst ).

Aansluitend aan de maaltijd zijn er kerkelijke vieringen van Witte Donderdag. Die vieringen hebben een ingetogen stemming en er zal worden gebeden voor Vrede en Gerechtigheid.

In de Grote of Maria Magdalenakerk PKN) begint de dienst waarin het Heilig avondmaal wordt gevierd om 19.30 uur. In de H. Magdalenakerk – tegenover de Grote kerk – is er een eucharistieviering van de katholieke Damiaanparochie vanaf 19:00 uur.
In de tijd tussen de maaltijd en de kerkelijke viering in de Grote Kerk (19.00 – 19.25 uur) wordt er koffie/thee geserveerd in de Wandelkerk.

Iedereen is van harte welkom!

De toegang is vrij, maar aanmelden vooraf is wel nodig. Dat kan via www.GoesViertPasen.nl (hierop treft men tevens een overzicht van andere activiteiten in de Paasperiode).