GoesViertKerst komt met tweede editie online kerstbeleving

GOES – Het bijzondere initiatief GoesViertKerst in 2020 van twaalf Goese kerken krijgt dit jaar een vervolg. Vanaf 17 december 19.30 uur is er voor iedereen in de regio Goes (maar ook voor belangstellenden daarbuiten) opnieuw een unieke online thuisbeleving beschikbaar.

Er wordt momenteel hard gewerkt om deze tweede editie van GoesViertKerst mogelijk te maken. Vorig jaar keken maar liefst 10.000 mensen naar de eerste editie. Ook dit jaar wordt een laagdrempelige kerstviering geboden, gericht op jong en oud(er), die zowel voor kerkelijk als niet-kerkelijk belangstellenden in de samenleving goed is te volgen.

Écht Goed Nieuws?

Thema van de viering is ‘Écht Goed Nieuws?’ Er wordt meegewerkt door de predikanten Jan Bert de Rijke, Janos Schellevis en Joshi van Veen (hij ontwikkelde ook het concept achter GoesViertKerst). De stichting GoedNieuwsGoes is aanjager van het online event.

Er worden in de viering bekende én nieuwe kerstliederen uitgevoerd door de brassband van het Leger des Heils en Wim Posthuma zingt onder begeleiding van orgel en piano. Verder zijn er speciale gastoptredens door Pearl Hotting (zangeres bij Hillsong Rotterdam) en Jafeth Bekx (bekend van de Opwekking sing-inn en de Presence tour die recent in Middelburg plaatsvond).

Dit jaar is de Westerkerk aan de Westwal in Goes de gastlocatie van GoesViertKerst. De viering begint met enkele woorden door burgemeester Margo Mulder van Goes en duurt ruim een uur. De opnamen kunnen (kosteloos) worden bekeken via www.goesviertkerst.nl vanaf vrijdagavond 17 december 19.30 uur (en daarna op ieder gewenst moment).

Corona

Het idee voor GoesViertKerst werd vorig jaar geboren toen geloofsgemeenschappen in Goes tijdens de coronalockdown zochten naar een doeltreffend alternatief voor fysiek samenkomen. Dat resulteerde in een unieke samenwerking van Goese kerken, een historische gebeurtenis. Niet eerder was er sprake van een Kerstdienst vanuit een rooms-katholiek kerkgebouw, waarbij zowel een bondspredikant als evangelische voorganger de boodschap brachten en de muziek werd verzorgd door een gospelkoor en het Leger des Heils.