Gospelmis in Bluestown Kwadendamme

KWADENDAMME – Voor de elfde maal in successie wordt zondag 12 mei in de rk Bonifaciuskerk van Kwadendamme een gospelmis gehouden. De feesttent van het bluesfestival staat bijna in de achtertuin van deze kerk en bezoekers van het festival kunnen op ‘the sunday after’ in Bluestown deze dienst bijwonen.

Gospelkoor Elijah.

Het idee van de Gospelmis kwam van de toenmalige H. Bonifaciusparochie in Kwadendamme. Ieder jaar neemt het aantal bezoekers aan de viering toe. Dit jaar zijn te gast op de gospelmis het Elijah gospelkoor en Dani Wilde. Het Elijahkoor zingt traditionele gospels met invloeden vanuit onder andere Soul en R&B. Het brede repertoire, waarbij niemand stil kan blijven zitten, varieert van traditionele gospelsongs en wereldberoemde soulhits tot bekende musical- en popsongs. Elijah trad onder meer op tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, verzorgde backing vocals voor Chi Coltrane en Handsome Poets in Paradiso en is vaak te gast op de kerstmarkt in Dordrecht. Het koor staat onder leiding van dirigent Trea Kuijsten en wordt begeleid door pianist Govert van der Kolm.

Dani Wilde

De Britse Dani Wilde brengt tijdens de mis ook enkele nummers ten gehore. Deze blues and country singer-songwriter trad op in Europa, Amerika, Canada en Afrika. Ze behaalde talloze hits en werd verschillende malen onderscheiden, waaronder met de Britse Blues Awards voor de ‘Best Female Vocalist’. Naast haar zangcarrière zet zij zich in voor ‘Moving Mountains’, een liefdadigheidsorganistie die armoede onder kinderen in Kenia bestrijdt.

De gospelmis op de ‘sunday after’ begint om 10.45 uur.

 

Bekijk hier de video die de PZC maakte.

%d bloggers liken dit: