Gouden draaginsigne met briljant voor scheidende ds Fred van Slooten

GRIJPSKERKE – Tijdens de drukbezochte afscheidsdienst van zijn Protestantse gemeente Grijpskerke, zondag 3 juli 2022, is ds Fred van Slooten onderscheiden met het gouden draaginsigne met briljant van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) binnen de Protestantse Kerk.

Het echtpaar Van Slooten werd na de dienst door verschillende mensen toegesproken, onder wie hun dochter Pauline, verschillende leden van de kerkenraad, classispredikant Arie van der Maas en de ‘buurman’ uit Oostkapelle, ds Flip Beukenhorst. Natuurlijk waren er ook cadeaus, zoals een mooie fiets, een olijfboompje en prachtige tekeningen van de kinderen van de Kindernevendienst. Ook mevrouw Van Slooten werd in het zonnetje gezet, omdat zij al die jaren een grote steun was voor haar man.

Pieter Marinussen toont de oorkonde aan ds Van Slooten.

Als laatste kreeg Pieter Marinussen, voorzitter van de kerkrentmeesters het woord. Hij memoreerde even in cijfers hoeveel preken, vergaderingen en bezoeken ds Van Slooten op zijn naam heeft staan. ,,Gelukkig blijft hij in Grijpskerke. Alle goeds voor de toekomst, samen met God.’’ Marinussen overhandigde ds Van Slooten de oorkonde met daarop vermeld zijn lange staat van dienst, ruim 41 jaar, binnen de Protestantse kerk en speldde hem het draaginsigne in goud met briljant op. De predikant was daarmee blij verrast.

Na het dankwoord van de predikant was er nog een informele lunch voor de belangstellenden.

Lees ook: Ds Fred van Slooten gaat met emeritaat: ‘Het is welletjes geweest’

Ds Van Slooten met zijn draaginsigne en oorkonde.