GZB-zangavond en matinee-orgelconcert in Dorpskerk Ouddorp

OUDDORP – In de Dorpskerk van Ouddorp wordt donderdag 18 augustus 2022 weer een GZB-zang- en muziekavond gehouden. Organist is Kees Villerius. Hij zal ook het spinet bespelen. Verder wordt muzikale medewerking verleend door Hanna Nagtegaal (blokfluit( en Marianne Jansen-Bakker (cello). Toegang gratis, er is een collecte voor de zendingsorganisatie GZB

Het matinée-orgelconcert op zaterdag 20 augustus wordt verzorgd door ds C.M. van der Klis uit Bunschoten-Spakenburg. Op het programma staan een aantal Nederlandse psalmbewerkingen en koralen, waarbij het publiek mag meezingen. Verder speelt hij werken van W.A. Mozart, S. Wesley en F. Mendelssohn-Bartholdy.

Ds Van der Klis (1070) studeerde theologie aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn. Zijn eerste gemeente was de NGK De Wijngaard in Wormer (1999). In 2008 ging hij aan de slag in de NGK Westerkerk in Bunschoten-Spakenburg. Hij had van 1984 tot 1990 orgellessen van Aukje Broers in de Oostkerk van Hoorn. Sinds 2017 volgt hij orgellessen bij Jos van der Kooy in de Westerkerk van Amsterdam. Ds Van der Klis maakt deel uit van het organistenteam van de Gereformeerde kerk in Putten.

Op zaterdagen kan in de Dorpskerk tevens de tentoonstelling worden bekeken van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld. De geëxposeerde schilderwerken hebben als thema ‘Door Geloof Alleen’.