Harp en cello in Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG – Harpiste Merlijn van Mierlo en celliste Renate Apperloo geven zaterdag 7 maart 2020 een concert bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk van Middelburg. Op het programma staan werken van Saint-Saëns, Elgar, Pärt em Fauré.

De twee optredende musici  kennen elkaar van het Euregio Jeugdorkest, waarmee ze veel concerten gaven in Nederland en België, maar ook op tournee zijn geweest naar Wenen, Italië en Shanghai en omstreken.

Grachtenfestival

Celliste Renate Apperloo

Waar Merlijn koos voor de studie geneeskunde, is Renate doorgegaan in de muziek. Inmiddels volgt ze haar masteropleiding aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover. Ze  nam met succes deel aan het Prinses Christina Concours en was meerdere malen te horen op Radio 4.
Als soliste debuteerde ze in oktober 2017 in Tsjaikovski’s Rococo Variaties met het Mozartorkest en in april 2018 speelde ze het Dubbelconcert van Brahms met Symfonieorkest Haerlem.
Uit interesse voor de barok en authentieke uitvoeringspraktijk studeerde ze vanaf 2016 ook barokcello bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam. Renate speelt in het Helikon Strijkkwartet dat concerten gaf tijdens het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, de Strijkkwartet Biënnale en in het Concertgebouw.

Teruggeven

Merlijn van Mierlo begon op 5-jarige leeftijd met harpspelen aan de muziekschool te Goirle. Ze volgde een jaar de vooropleiding aan het conservatorium te Tilburg, maar koos toen voor de studie geneeskunde aan de VU te Amsterdam. Ze heeft nu privéles bij Sabien Canton en speelt sinds 5 jaar in het VU orkest mee. Het VU orkest geeft elk jaar een concert in het Concertgebouw in Amsterdam en het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven en gaat ook jaarlijks op tournee.
Eind dit jaar hoopt Merlijn af te studeren als basisarts. In het kader van haar opleiding heeft ze zes weken stage gelopen in de Middelburgse huisartsenpraktijk de Vleugelnoot. Daarover zegt ze: ,,In die zes weken stage heb ik het prachtige Middelburg van dichtbij mogen leren kennen en ik zou nu graag met dit concert iets aan de stad terug willen geven.”
Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang ten bate van de Stichting Kerk biedt Podium. Meer informatie over het concert: www.kerkbiedtpodium.nl

%d bloggers liken dit: