Hartelijk dank Zeeland!

Kerk in Actie-consulent Tom Kolsters bedankt Zeeland voor alle inspanningen om hulp aan Pakistan te verlenen. Hij schrijft:

,,Wat is het een voorrecht om Kerk in Actie-consulent te mogen zijn in het prachtige Zeeland. Ik zag tientallen gemeenten in actie komen voor onder andere Pakistan. In Zeeland zie ik verbondenheid en inspirerende activiteiten. Van benefietconcerten tot maaltijden en van kerstmarkten tot collecten. U heeft zich fantastisch ingezet. En dat is ook in Pakistan goed doorgedrongen. Daar zijn de kerstgroeten uit de Pakistaanse dorpen het levende bewijs van. En u reageert daar ook weer prachtig op. De website ‘Geloven in de Delta’ schreef hier twee artikelen over en plaatste de ingestuurde foto’s.

Nu mogen we uitkijken naar het Licht dat de wereld inkomt. Zanger Stef Bos sprak op de Landelijke Diaconale Dag de bezoekers toe. Hij vertelde dat hij onder de indruk was van het werk van de diakenen (en daar horen ook de ZWO-, zendingscommissies en Kerk in Actie-commissies bij): ‘Diakenen zijn voor mij een zwijgende minderheid die het verschil maakt. Ze zijn het tegenovergestelde van alle scheldende mensen op sociale media en zelfs niks doen.’ Vervolgens zong hij het zelfgeschreven adventslied ‘Geef Licht’. Jaren geleden zong hij in het liedje ‘Papa’ over zijn vader die gelooft in God en hij in helemaal ‘niks’. Inmiddels zingt hij ‘en ik geloof in iets’. En weet u hoe het adventslied eindigt?

En Hij geeft licht
Geeft licht
Voor een uitweg uit het donker

Ik wens u Gezegende dagen en een liefdevol 2019.”

Tom Kolsters