Hervormd Oud-Vossemeer verheugd over komst nieuwe predikant

OUD-VOSSEMEER – De Hervormde gemeente van Oud-Vossemeer is verheugd dat ds J.H. van Wijk uit Windesheim het beroep heeft aangenomen dat de gemeente op hem had uitgebracht, zo is op de website van Hervormd Oud-Vossemeer te lezen.

Ds Jan Hendrik van Wijk.

Jan Hendrik van Wijk (9 juni 1988) volgde eerst een basisjaar aan de Evangelische Hogeschool eer hij Godgeleerdheid ging studeren aan de Universiteit van Utrecht. Zijn masters behaalde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit van Kampen. Eind 2012 kreeg hij preekconsent, waarna hij actief werd als gastvoorganger.

Van september 2012 tot april 2013 was hij catecheet in de Hervormde wijkgemeente Pniel-Zeist, daarna werd hij kerkelijk werker bij de Grote Kerkgemeente Zwolle.

In maart 2017 werd proponent Van Wijk predikant van de Hervormde gemeente Windesheim, zijn eerste gemeente. Hij werd bevestigd door zijn vader, ds J.M. van Wijk uit Sliedrecht.

Ds Van Wijk volgt in Oud-Vossemeer ds Piet de Jong op, die van 2017 tot 2020 als interim predikant was verbonden aan Hervormd Oud-Vossemeer.