Het Grote Bell Experiment in Goes

GOES – De Goese Bellringers geven zaterdag 10 november een experimenteel concert in Goes.

De Bellringers zijn een laatste overblijfsel van de vroegere Zeeuwse Koorschool. In 2012 werd het laatste jongenskoor/bellringersgroep van de koorschool opgeheven. Zij gingen over naar het herenkoor St Caecilia van de katholieke kerk. Eens per maand treedt deze groep van 11 bellringers op in binnen- of buitenland.

Het Grote Bell Experiment wordt een bijzonder concert, waarbij Bellringing samen wordt gebracht met andere muzieksoorten. De samenwerking met verschillende muziekstijlen en kunstvormen is een experiment om te zoeken naar een nieuwe vorm voor bell ringing in de toekomst. Het concert is tevens een initiatief van de Bellringers om te sparen voor een nieuwe set hand-bells. De huidige set is inmiddels ruim 40 jaar oud en verschillende malen opgeknapt. Een groot aantal bellen is schel en dient vervangen te worden.

Aan het concert wordt meegewerkt door het Koor Lichte Muziek A58,  DJ Reza Geleedst, Ensemble MIR, Muziekvereniging O&U en de Echo, Marcel van Westen (organist/pianist), Dansschool Janvier, Musical-Vrienden, Onno van Tongeren, Erlend Steiner Lovisa en Rob Maaskant.

Het concert in de Grote of Maria Magdalena Kerk in Goes begint om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn te koop via www.bellringers.nl, bij verschillende boekhandels in Goes en aan de kassa op 10 november. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Culturele Raad Goes.

%d bloggers liken dit: