Hoeksche Waard verwelkomt ds Marjo den Bakker

OUD-BEIJERLAND-PUTTERSHOEK-MAASDAM – Ds Marjo den Bakker uit Roosendaal heeft zaterdag 1 mei 2021 ‘van harte’ de op haar uitgebrachte beroepen aangenomen van de Protestantse gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland en de Gereformeerde kerk in Puttershoek-Maasdam.

Ds Marjo den Bakker

Zaterdag werden de beroepingsbrieven aan ds Den Bakker overhandigd. Tot hun grote verrassing kregen de beroepingscommissies meteen een aanvaardingsbrief terug. In deze brief schrijft ds. Den Bakker dat ze terugkijkt op een bijzondere beroepingsprocedure waarin steeds is gezocht naar mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen. De kennismakingsbijeenkomsten in april vond ze ook heel waardevol. Ze besluit haar brief met de zin: ‘Van harte neem ik het door jullie uitgebrachte beroep aan’.

Marjo den Bakker (3 mei 1961) studeerde theologie aan de Universiteit van Utrecht. Van 1998 tot 2011 was zij predikant in Rotterdam, waarvan een periode predikant met bijzondere opdracht in Rotterdam-Centrum en parttime diaconaal-missionaire arbeid in Crooswijk. In 2007 werd zij parttime dominee in Numansdorp. Daar stond zij tot 2014. Vanaf september 2011 tot heden was zij tevens werkzaam als predikant van de Protestantse gemeente Roosendaal, de gemeente die zij nu zal verlaten.

Ds Den Bakker zal waarschijnlijk pas na de vakantieperiode haar intrede in Oud-Beijerland en Puttershoek-Maasdam doen. In Oud-Beijerland zal zij nauw gaan samenwerken met ds Lyonne Verschoor.