Houd stand! – de strijd van een christen

Houd stand!OUD-BEIJERLAND – Het leven van een christen wordt gekenmerkt door de strijd van het geloof. De afloop van die geestelijke strijd is niet onzeker, maar gegarandeerd in de Heere Jezus Christus. In het bijbelstudieboekje ‘Houd stand’, over de wapenrusting van God, gaat ds J.J. ten Brinke uit Oud-Beijerland in op die strijd van christenen.

Het boek sluit nauw aan bij het jaarthema ‘Maar wie volharden zal…’ van de Gereformeerde Bond. In ‘Houd stand!’ behandelt ds Ten Brinke vanuit het slot van de Efezebrief de verschillende onderdelen van Gods wapenrusting, met onderwijs voor hoofd en hart. Steeds lichten daarbij verbanden op vanuit het geheel van de Schrift en worden lijnen getrokken naar de praktijk van het geloofsleven.

De acht bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties.

Ds J.J. ten Brinke.

Ds J.J. ten Brinke.

Ds J. J. ten Brinke (1979) is predikant van de Hervormde gemeente in Oud-Beijerland. In classicaal verband is hij lid van het classicale college voor de visitatie. Eerder was hij docent godsdienst in het voortgezet onderwijs en diende hij de gemeenten van Bleiswijk en Stolwijk.

In de Artios-Bijbelstudiereeks verscheen eerder van zijn hand ‘Leven bij de Dag’, Bijbelstudies uit Joël en Habakuk.

‘Houd stand!’ (80 blz) verscheen bij uitgeverij Groen in Heerenveen en kost € 9,95. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.