Jacco Lamfers geeft benefietconcert voor Oekraïne

MIDDELBURG – Pianist Jacco Lamfers uit Middelburg geeft morgen, zondag 20 maart 2022, een beniefietconcert voor Oekraïne in de Doopsgezinde kerk in Middelburg. Dit concert komt in de plaats van het meditatieve concert dat Jacco Lamfers samen met zangeres Fantine Thó zou geven. Zij moest zich afmelden in verband met ziekte.

Jacco Lamfers

Tijdens het beniefietconcert brengt Jacco Lamfers uitsluitend eigen werk ten gehore. Tot 2013 woonde hij met zijn gezin in Schotland, op een plek waar verscheidene bergstroompjes samen kwamen. Jacco daarover: ,,Die plek was een echte inspiratiebron. Ik was betoverd door de schoonheid van het water. Hoe het over een rots heen spoelde, hoe een deel zich van de ‘main stream’ afscheidde. Het klotsen, al die verschillende soorten van ruis. Ik heb daar best wat uren doorgebracht. Het is heel meditatief. Naarmate je er langer zit, hoor je ook steeds meer. Er zijn culturen waar mensen met instrumenten de natuur opzoeken en dan een dialoog aangaan. Zo heb ik het ook gedaan.”

Het concert in de Doopsgezinde kerk begint zondag om 15.00 uur. De toegang is vrij en de  opbrengst van de collecte aan de uitgang is bestemd voor de hulp aan Oekraïne.