Jan Wisse concerteert op Van Vulpenorgel in Ouddorp

OUDDORP – Jan Wisse uit Aagtekerke geeft donderdag 11 augustus 2022 een orgelconcert op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp. Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Mendelssohn en W.A. Mozart.

Jan Wisse.

Jan Wisse (1965) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Joosse. Daarna studeerde hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Van 1985 tot 1992 volgde hij een orgelstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Daar behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Hij studeerde vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs. Deze studie sloot hij in 1998 af met een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij masterclasses bij Ewald Kooiman en Jean Boyer. Hij won in zijn carrière verschillende prestigieuze prijzen. Jan Wisse rondde aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen zijn beiaardstudie met onderscheiding af. Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt geregeld mee aan radio- en cd-opnames. Op Walcheren heeft hij een lespraktijk voor orgel en piano. Daarnaast is hij dirigent van drie koren.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Aagtekerke. Hij was jarenlang voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG).

Het concert begint om 20.00 uur, entree € 10,00 per persoon, kinderen tot en met 16 jaar gratis.