Jeanine Heezemans kondigt vertrek aan

De redactie ontleent onderstaand bericht van eindredacteur Peter Vrancken aan de nieuwsbrief H. Maria Parochie Walcheren.

Jeanine Heezemans

“LEWEDORP – Pastoraal werkster Jeanine Heezemans heeft onlangs de besturen van de H. Pater Damiaanparochie in Goes en de H. Maria Parochie Walcheren op de hoogte gesteld van haar voornemen om met ingang van 1 september a.s. ontslag te nemen. De uit Brabant afkomstige pastor is dan bijna tien jaar werkzaam geweest in Zeeland. Ze werd op zondag 21 september 2008 voorgesteld in de kerk van Lewedorp.

Met haar vertrek komt de pastorale zorg in het werkgebied van Boven de Schelde wel heel erg onder druk te staan. In de op 1 januari 2017 ontstane vacature na het vertrek naar Roosendaal van wijlen Bernard van Lamoen is nog steeds niet voorzien. Ria Mangnus is al enige tijd vanwege gezondheidsklachten uitgeschakeld en zal op korte termijn haar werkzaamheden vermoedelijk niet kunnen hervatten.

Het vertrek van Jeanine Heezemans maakt het probleem alleen maar groter. “Maar”, zegt secretaris Jac van Damme van het parochiebestuur, “dat probleem heeft onze hoogste aandacht en ligt al sinds vorig jaar bij het bisdom”. Beslissingen zijn er echter nog steeds niet genomen. Pastor Katrien van de Wiele (Zeeuws-Vlaanderen) zorgt voor enige verlichting. Zij is een dag per week werkzaam in de H. Maria Parochie. Merkwaardig is overigens wel, dat een vacature in Roosendaal in zeer korte tijd wel werd ingevuld. Het parochiebestuur wil daar niet op reageren, maar is er wel mee bekend.”