JOTA viert Week van Samen

OOSTBURG – JOTA, het Huis voor Ontmoeting en Inspiratie in Oostburg, wil tijdens de Week van Samen mensen met elkaar verbinden. Van 26 september tot en met 5 oktober staan allerlei activiteiten op het programma om vooral het Ubuntu-gevoel aan iedereen in West-Zeeuws-Vlaanderen over te dragen. Het Afrikaanse Ubuntu betekent: ‘Ik ben omdat wij zijn ‘, dat wil zeggen dat een mens andere mensen nodig heeft om zich voluit mens te kunnen voelen.

De Week van Samen is één grote uitnodiging om mee te doen, om niet te blijven zitten waar je zit, maar om op te staan, in beweging te komen, mensen te ontmoeten, met hen in gesprek te gaan en nieuwe dingen te beleven. Zo worden voor JOTA-Pop-Up met een golfkarretje verschillende kernen in West-Zeeuws-Vlaanderen bezocht om samen met organisaties en kunstenaars nieuwe ontmoetingen te hebben. De Week van Samen wordt groots afgesloten met de Lekkerste Tafel van West-Zeeuws-Vlaanderen.

Muziek met Martha

De activiteiten worden in JOTA afgetrapt op donderdag 26 september om 14.00 uur met Muziek met Martha. In deze workshop wordt muziek gemaakt met bijvoorbeeld een krant en worden onuitsprekelijke woorden gezongen op de maat. Kennis van muziek en zangkwaliteiten zijn niet vereist, iedereen kan meedoen.

Symposium over eenzaamheid

Vrijdag 27 september vanaf 13.30 uur wordt het Symposium over Eenzaamheid gehouden. Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis van een hechte, emotionele band met anderen. Jeanine Sinke, expert eenzaamheid van het Aandachtshuis in Middelburg houdt een inleiding en gaat met de deelnemers op een interactieve manier aan het werk om meer inzicht te vergaren over dit onderwerp. Na afloop ontmoeting bij een hapje en een drankje.
Opgeven voor 21 september door middel van: E-mail: jota.oostburg@gmail.com of telefoon: JOTA 0117-308154 of via Annemieke Dingemans (coördinator) 06– 305 17190
Klik hier voor meer informatie over het symposium.

Alzheimercafé

Woensdag 2 oktober houdt de stichting Dementie Vriendelijk Sluis van 14.00 tot 16.00 uur een Alzheimercafé in JOTA met als thema: ‘Mijn Kees-manager en ik’. Mensen die, in hun omgeving of als professional, met deze ziekte te maken hebben, zijn van harte welkom.

Workshop handverzorging

Donderdag 3 oktober vanaf 10.30 uur is er in JOTA een workshop over handverzorging voor de groep ‘Kom erbij’ en andere belangstellenden. Kosten € 5 euro p.p. inclusief materialen en consumpties. Opgeven voor 2 oktober, er is plaats voor 15 deelnemers.

JOTA aan Tafel

Gezond en gezellig samen eten, dat kan op donderdag 3 oktober vanaf 18.00 uur in JOTA. Er wordt gekookt met seizoensproducten, die voornamelijk biologisch en fair trade zijn. Dit driegangenmenu bestaat uit pompoensoep als voorgerecht en een hoofdgerecht van Falafelkoekjes van kikkererwten met gebakken groenten en rijst met tzatziki. Het nagerecht is appel uit de oven. Voor € 7,50 bent u gast aan tafel. Opgeven voor woensdag 2 oktober voor 12.00 uur.

Spellen-avond

Vrijdag 4 oktober vanaf 19.00 uur is er in JOTA een spellen-avond, een gezellige bijeenkomst om samen minder bekende spellen te spelen en in contact te komen met anderen.

 

 

Bustocht door West-Zeeuws-Vlaanderen

Op vrijdag 4 oktober is er een lunch in JOTA met aansluitend een bustocht door West-Zeeuws-Vlaanderen. De lunch begint om 12.00 uur, waarna vanaf het Raadhuisplein met de (rolstoeltoegankelijke) bus wordt vertrokken. Er wordt onder meer gestopt bij Charlottes Pompoenen voor een rondleiding. Daarna is er koffie of thee met wat lekkers. Rond 16.30 uur wordt de bus terugverwacht bij JOTA. Kosten € 7,50 p.p. inclusief lunch, rondrit en rondleiding met koffie/thee met wat lekkers. Opgeven voor 28 september.

De lekkerste tafel van West-Zeeuws-Vlaanderen

De Week van Samen wordt besloten met de Lekkerste Tafel van West-Zeeuws-Vlaanderen. Die tafel staat op zaterdag 5 oktober vanaf 13.00 uur gedekt op het Raadhuisplein in Oostburg. JOTA nodigt u uit om uw lekkerste gerecht te koken voor 8 personen en dat mee te nemen. Deelnemers krijgen daarvoor een onkostenvergoeding. Opgeven en spelregels kunt u vinden op de website van JOTA. Alleen mee-eten is natuurlijk ook mogelijk. JOTA nodigt iedereen uit om samen te eten, gerechten en verhalen te delen en onderwijl te genieten van de muziek van Tijl Damen. Opgeven uiterlijk 1 oktober.

JOTA Pop-Up

Tijdens de Week van Samen gaat JOTA  met een golfkarretje naar de verschillende kernen in de gemeente Sluis, om daar mensen uit te nodigen voor een kop koffie of thee op het kleine, gezellige maar tijdelijke terras en om mee te doen aan één van de Pop-Up activiteiten. Het terras is een plaats waar iedereen welkom is en kan delen wat hem of haar beweegt. Het golfkarretje dat een opvallende banner van JOTA heeft, staat steeds op een andere plaats, waar samen met mensen uit die kern iets bijzonders wordt gecreëerd. Er zijn activiteiten in Oostburg, Waterlandkerkje, Breskens, IJzendijke, Schoondijke en Aardenburg.

Pop-Up activiteiten:

Film Joantje in Oostburg

‘Joantje’ is een film waar veel mensen uit Zeeuws-Vlaanderen aan hebben meegewerkt. Bekijk deze film vol herinneringen op donderdag 26 september om 16.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg. Intree € 5 p.p., reserveren bij het Ledeltheater.

High Tea in Waterlandkerkje

De inwoners van Waterlandkerkje worden voor een High Tea uitgenodigd op zaterdag 28 september vanaf 11.00 uur in het Dorpshuis van Waterlandkerkje. De High Tea wordt voorbereid door kinderen van zorgboerderij Juutsom. Opgeven voor 25 september.

Het Danspaleis in Breskens

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De Platendraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal. Kom mee swingen op maandag 30 september vanaf 15.00 in de Hooge Platen te Breskens. Kosten: € 7,50 p.p. inclusief consumpties. Opgeven voor 28 september.

Kunstzinnig Schoondijke

De inwoners van Schoondijke kunnen elkaar ontmoeten in de Protestantse Kerk van Schoondijke op woensdag 2 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur als Anita verhalen vertelt, bij de schildersworkshop van Astrid en het breicafé van Schoondijke Actief. Belangstellenden kunnen meteen meedoen, zeker als ze zelf wat materialen meenemen.

Uit het cahier van Didier in Aardenburg

Woensdag 2 oktober vanaf 14.30 uur vertelt Didier in de Doopsgezinde Kerk Het Lam in Aardenburg (Weststraat 37) over ontmoetingen met gevangenen. Elk van die gedetineerden is een mens, een ‘mens met een beperking’, die ooit een misstap deed, maar die verder leeft, denkt, hoopt en alle menselijke gevoelens blijft koesteren. De verhalen worden omlijst met muziek en humor.

De Week van Samen wordt mede mogelijk gemaakt door JOTA Oostburg, de gemeente Sluis, de Lionsclub en Invest Mobile. Voor vragen en donaties kunt u terecht bij annemieke@jotaoostburg.nl. Opgeven voor activiteiten kan in JOTA (Raadhuisplein 4 in Oostburg) of via www.jotaoostburg.nl

 

 

 

 

 

 

,

%d bloggers liken dit: