Jouke Droogsma keert terug naar Friesland

VEERE/GAPINGE – Ds Jouke Droogsma van de Protestantse gemeente Veere-Gapinge gaat terug naar Friesland. Hij heeft de beroepen aangenomen die de PG Ter Holten (Oldeholtpade) en de PG Olde- en Nijeberkoop op hem uitbrachten. In beide gemeenten gaat hij parttime aan de slag.

De 25 mei 1960 geboren predikant verbond zich op 5 september 1999 aan de Gereformeerde kerk van Ee. Van 2 september 2007 was hij verbonden aan de Protestantse gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsinge, waarna hij op 4 maart 2012 intrede deed in Drogeham. Op 9 september 2018 deed hij intrede in de Protestantse gemeente Veere-Gapinge, dat valt onder de Ring Walcheren in de classis Delta. Vanuit deze Ring was hij tevens lid van de Classicale Vergadering van de classis Delta.

Jouke Droogsma was vanaf zijn 26ste werkzaam in het kerkelijk/geloofsmatig veld, in verschillende gemeenten. Zo was hij jeugdwerkbegeleider bij Youth For Christ, spreker/entertainer/muzikant bij kleine en grote evenementen, organisator van evenementen, docent, mentor en contextueel pastor.

Ds Jouke Droogsma

Behalve als liedjesschrijver en zanger-gitarist van de rockband Changes, kennen we ds Droogsma ook als filmmaker, van korte inhoudelijke filmpjes tot documentaires en een speelfilm. In eigen beheer maakte hij samen met catechisanten de 75 minuten durende film Karka. Deze handelt over een groep vrouwen die in de Middeleeuwen op de vlucht zijn. Met oudere gemeenteleden maakte hij een rolprent over de Tien Geboden. Eén van zijn dramadocu’s, The battle of Veere, werd in 2020 geselecteerd voor Film by the Sea en voor een cinebooth filmavond in Londen voor onafhankelijke filmmakers.