Kees van der Zwaard brengt ‘De dag dat God 10 jaar werd’ in Nisse

NISSE –Schrijver en theatermaker Kees van der Zwaard brengt zaterdag 9 maart een bijzondere theatervoorstelling in de Mariakerk van Nisse: ‘Droom van vuur, of de dag dat God 10 jaar werd’.

Kees van der Zwaard (1962) is van huis uit theoloog. Hij werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker. Hij speelde tot nu toe 10 zelfgeschreven solo-voorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Zijn laatste solo-voorstellingen zijn ‘Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther’ en ‘Alzh…enzo…’

Kees van der Zwaard schrijft toneel voor anderen zoals ‘Af – terug naar Srebrenica’, gespeeld door Cees Geel. Als schrijver/regisseur maakte Kees onder anderen ‘Nie swart nie wit nie’, een theaterproject met jongeren uit Culemborg en Manenberg (Zuid-Afrika); ‘Jouw land, mijn land’ over het conflict tussen Israël en Palestina, en ‘Circus 4 en 5 mei’, over herdenken en herinneren. Inmiddels zijn er zeven cd’s van Kees van der Zwaard uitgebracht.

Voor wie het kind in zichzelf niet is kwijtgeraakt is deze theateravond een prachtige gelegenheid om samen met Kees van der Zwaard te ontdekken hoe het kind overleeft tussen droom en realiteit.

De voorstelling zaterdag 9 maart in de Mariakerk van Nisse begint om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Toegang: 7,50 euro pp.