Kees van der Zwaard speelt ‘De dag dat God 10 jaar werd’ in Middelburg

MIDDELBURG – Schrijver en theatermaker Kees van der Zwaard brengt donderdag 26 september een bijzondere theatervoorstelling in de Hoeksteen in Middelburg: ‘De dag dat God 10 jaar werd’.

Kees van der Zwaard (1962) is van huis uit theoloog. Hij werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker en speelde tot nu toe 10 zelfgeschreven solo-voorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. In de voorstelling ‘De dag dat God 10 jaar werd’ duikt Kees van der Zwaard in zijn protestantse wereld van vroeger. Toen hij 10 jaar was zat hij op de School met den Bijbel en Anne de Vries was zijn profeet. Kees verslond diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en de oorlogsomnibus Reis door de nacht.

Zijn hoofd zit vol verhalen. En met bezorgdheid over de wereld. De wereld, die hij natuurlijk wil redden. Kees droomt van een wereld die klopt. En over zichzelf als held. Tot zijn vader zegt: dromen zijn niet rendabel. Maar wat blijft er dan over? Wie of wat kun je dan nog geloven? Zoveel verhalen in dat kleine koppie. Hoe overleeft het kind tussen droom en realiteit? Hoe vind je als volwassene je droom terug?

In zijn voorstelling is veel ruimte voor de muziek en soundscapes van Hans Hasebos. Niet alleen het geloof is uit het gehoor, ook de verbeelding. Van der Zwaard laat veel aan het voorstellingsvermogen van de toeschouwer over. Hij vertelt over de Kees van 10 en creëert een verhalenlandschap in woord en geluid, geregisseerd door Cilia Hogerzeil. Droom en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Iedereen die met verhalen opgroeide kan daar zijn of haar eigen plek in zoeken.

Kees van der Zwaard speelt dit stuk op donderdag 26 september in de Hoeksteen (Rozenburglaan 22), Middelburg, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

%d bloggers liken dit: