Kerk biedt Podium opent met liedrecital

MIDDELBURG – Het nieuwe concertseizoen van Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk in Middelburg wordt zondagmiddag 18 september geopend met een liedrecital door het Duo fot a While, bestaande uit mezzo-sopraan Hanna de Bruin en pianiste Manon Berendschot.

Tijdens het concert wordt de liedcyclus Frauenliebe und Leben van Robert Schumann uitgevoerd. Deze Duitse romantische componist wist teksten van dichters zoals Heinrich Heine en Adelbert von Chamisso uitstekend op muziek te zetten, waarbij hij zowel de zangstem als de piano een vertellende rol gaf. De cyclus Frauenliebe und Leben beschrijft de liefde van een vrouw voor haar man vanaf de eerste ontmoeting tot zijn dood.

Manon Berendschot en Hanna de Bruin.

Daarnaast brengt het Duo for a While liederen van andere Duitse componisten zoals Clara Schumann, Johannes Brahms en Franz Schubert.

Sinds september 2017 vormen Hanna de Bruin en Manon Berendschot het ‘Duo for a While’. Ze leerden elkaar kennen in de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Wat begon als gezellig samen spelen is uitgegroeid tot een ambitieus liedduo.

Momenteel studeert Hanna aan het Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow en Manon aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het duo speelde al op veel verschillende podia en won in april 2021 de tweede prijs in de Fontys Willem Twee Kamermuziekwedstrijd.

Het concert in de Doopsgezinde kerk in Middelburg (Lange Noordstraat) begint om 15.00 uur. Toegang vrij, er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.