Keti Koti dialoogtafel voor (groot)ouders en (klein)kinderen

VLISSINGEN – In de Sint Jacobskerk in Vlissingen wordt maandag 19 september 2022 een Keti Koti Vredestafel gehouden met als thema ‘Generatie Vrede’.

Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de Pax Vredesweek. Schuif aan, met uw kind of kleinkind of alleen bij deze veelkleurige maaltijd.

Met deze Keti Koti dialoogtafel wordt stilgestaan bij de geschiedenis en hedendaagse gevolgen van het verleden. Vlissingen speelde een belangrijke rol  in de kolonisatie van met name Azië en Zuid-Amerika en recent onderzoek leert ons hoe de slavenhandel gedurende lange tijd een belangrijke bron van inkomsten was, Geschiedenis die achter ons ligt, maar nog altijd onder de oppervlakte meespeelt in hoe we praten en denken, hoe we nu samenleven.

Samen eten, samen praten en met elkaar verhalen en herinneringen delen, staan deze avond centraal. De maaltijd en rituelen van de Keti Koti Tafel zijn verbonden met het verleden en de dialoog is gericht op  het heden. De dialoogvragen zijn speciaal gericht op een gesprek tussen verschillende generaties. Wat hebben wij meegekregen van onze ouders en grootouders en wat willen wij zelf doorgeven aan toekomstige generaties? Hoe kunnen wijzelf bijdragen aan vrede?

Aanmelden

De deur staat vanaf 17.30 uur open, om 18.00 uur beginnen het programma en de maaltijd. Adres Jacobskerk: Oude Markt 2, Vlissingen. Aanmelden kan tot 16 september via www.ketikotitafel.nl/zeeland. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de maaltijd wordt op prijs gesteld.