Klinkende klarinetten in Middelburg

MIDDELBURG – Het klarinetensemble Klezz uit Zierikzee geeft zaterdag 18 juni 2022 een concert in de Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat) in Middelburg. Het klarinetensemble staat onder leiding van Hans Hest, klarinetdocent aan de Muziekschool Zeeland.

Het concert is georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium, samen met de Muziekschool Zeeland en is het eerste van een serie, waarin docenten van de Muziekschool samen optreden met een of meer gevorderde leerlingen.

Het klarinetensemble bestaat uit leerlingen van Hans Hest. Begonnen in 1999 met een kleine groep van enkele leerlingen, is KleZZ inmiddels uitgegroeid tot een ensemble bestaande uit tien tot vijftien leden met allemaal meerdere jaren ervaring op de klarinet.

Bijna alle soorten klarinetten zijn binnen KleZZ vertegenwoordigd, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet). Samen laten zij een gevarieerd repertoire horen, van klassiek tot jazz maar ook pop en uiteraard klezmer worden door de groep ten gehore gebracht. Naast het samenspel spelen de leden tijdens concerten ook solo.

Concertreizen

KleZZ geeft regelmatig optredens, hoofdzakelijk in Zeeland maar ook in andere steden in Nederland. Het ensemble concerteert ook samen met andere orkesten en koren, zoals het Zeeuws Byzantijns koor Sretenje en de Big Band van Muziekschool Zeeland. Met de klarinetensembles uit Goes en Roosendaal wordt eens in de twee jaar een concertreis gemaakt. Zo zijn in de afgelopen jaren onder andere Perugia, Kopenhagen, Barcelona, Praag, Salzburg, Leipzig, Florence, Berlijn, Lille, Gent en Reims bezocht. In 2017 heeft Klezz een eigen CD uitgebracht: Zeeuws Riet.

Op het programma van het concert in de Doopsgezinde Kerk staan werken van Johann Sebastian Bach,  Antonin Dvorak, Gustav Mahler, Gustav Holst, Mario Bürki en Leonard Bernstein. Het concert in de Doopsgezinde kerk begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten.

Het klarinetensemble Klezz.