Kom in actie voor Haïti!

HAITI – Kerk in Actie komt in actie voor de getroffenen in Haïti, dat het afgelopen weekend werd getroffen door een zware aardbeving. Het land dat keer of keer wordt geconfronteerd met rampen, onderging opnieuw verwoesting.

Kerk in Actie-directeur Jurjen de Groot doet dan ook een dringende oproep in een brief aan alle diaconieën, zwo- en zendingscommissies om in actie voor Haïti te komen. ,,Als Protestantse Kerken in Nederland voelen we ons geroepen om kwetsbaren dichtbij én ver weg te ondersteunen. Via het internationale kerkelijke netwerk ACT Alliance wil Kerk in Actie de helpende hand in Haiti toesteken’’, zo schrijft De Groot.

In Haiti zijn inmiddels 1300 doden en ruim 5000 gewonden geteld. De verwoesting is enorm en meer dan 14.000 gezinnen raakten dakloos. Hun huizen zijn verwoest of beschadigd. In grote delen van het land hebben mensen geen toegang tot water, voedsel, communicatie, vervoer en elektriciteit. De tropische storm Grace zal de situatie in het land verder verslechteren.

Kerk in Actie biedt noodhulp via ACT Alliance door samen met kerken wereldwijd lokale partners in Haïti te ondersteunen. Er is grote behoefte aan tenten, kleding, voedsel, zeep en waterfilters voor schoon drinkwater.

Kerk in Actie vraagt dringend om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Dat kunt u doen door een extra collecte voor dit doel te organiseren of een gift over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. ‘aardbeving Haïti’.

De aardbeving trof ook deze kerk in Haïti. Tijdens de ochtendmis stortte het dak plotseling in. In het puin wordt nog steeds gezocht naar kerkgangers.