Lange Jan Project met het Geduld van Tomas Halik en film- en musicalsongs

MIDDELBURG – Tomas Halik, een kerkenpad en film- en musicalsongs in het Lange Jan Project van donderdag 19 augustus. Jan Zwemer, pionier bij het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg, spreekt tijdens het meditatief moment (Koorkerk, 13.00 tot 13.30 uur) over geduld. Geduld met anderen is liefde, geduld met zichzelf is hoop, geduld met God is geloof.

Zoekers naar zin en betekenis zijn steeds minder te vinden in de kerken en steeds meer daarbuiten, in de breedte van onze samenleving. Zoekers naar zin zijn niet per se anti-kerkelijk of atheïstisch, maar ze kijken graag de kat uit de (religieuze) boom, zoals Zacheüs in het Bijbelboek Lukas.

In zijn boek Geduld met God (2013) houdt de Tsjechische theoloog en filosoof Tomas Halik een pleidooi voor meer ‘Zacheüsen’ in de kerk. Jan Zwemer gaat dieper in op geduld en wat Tomas Halik daarover schrijft.

Muzikale omlijsting door Maria Huisman en Maarten Huisman (gitaar). Toegang vrij.

Nog twee keer kunt u mee met de rondleiding ‘Kijken in kerken en synagoge’. U komt meer te weten over verschillende kerken in de binnenstad en over de synagoge. Verzamelen om 13.30 uur bij de informatiebalie in de Wandelkerk. Reserveren is niet nodig, de wandeling duurt anderhalf uur, kosten € 5,00 per persoon.

Miniconcert

In het miniconcert (Koorkerk 15.00-15.30) zingt Gerda Schraven (sopraan) onder begeleiding van Edu de Goffau op piano. Ze brengen een programma met film- en musicalsongs, onder andere uit: The Sound of Music, My Fair Lady en The Westside Story.

Gerda Schraven-Kaptein.

Gerda Schraven-Kaptein leerde als kind gitaar en piano spelen. In 1984 nam ze zangles bij Akke Lagendijk in Bergambacht. In 1996 nam ze zanglessen bij Saskia Gerritsen in Middelburg. Sinds 2006 heeft ze zangles op de Zeeuwse muziekschool.  Behalve mini-concerten zingt Gerda ook bij doop, huwelijk en uitvaart. Op haar website kunt u meer over haar lezen.

 

 

Edu de Goffau.

Edu de Goffau is begeleider van vocale en instrumentale solisten en van koren. Zijn eerste optreden was in Middelburg in 1969 tijdens het Vocalistenconcours in de Concertzaal. Hij is als organist verbonden aan de twee kerken in Halsteren, de Martinuskerk sinds 1962 en de Quirinuskerk sinds 1973.

Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30 uur.

Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.