Lange Jan Project Middelburg weer van start

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project in Middelburg, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg, gaat donderdag 2 juni 2022 weer van start. Iedere donderdag zijn er in de maanden juni tot eind oktober activiteiten in de Abdijkerken. De Raad van Kerken wil met het project iedereen, toerist of inwoner van de stad, laten genieten van het religieuze erfgoed dat de stad herbergt.

Koorkerk Middelburg.

Elke donderdag is er een meditatief moment in  de Koorkerk (aanvang 13.00 uur), een tentoonstelling in de voet van de Lange Jan en een miniconcert in de Koorkerk (aanvang 15.00 uur). Daarnaast is er koffie/thee in de koffiecorner en kan er in juli en augustus weer onder leiding van een gids een kerkenpad worden gelopen langs kerken en synagoge in Middelburg.

Eerste meditatieve moment

De officiële opening van het seizoen is op 2 juni. In de Koorkerk (13.00 uur) verzorgt Johan de Koning het eerste meditatieve moment. Hij spreekt over de monnik en architect Dom van der Laan. Cocky Klaver levert een muzikale bijdrage.

Om 13.45 uur wordt de eerste expositie geopend: een installatie van Marc de Klein en Henny van Hartingsveldt uit Jeruzalem. Marc Klein exposeert twee grote schilderijen van 7 bij 2 meter, Henny van Hartingsveldt laat keramische werken zien. Ook schilderijen van Saskia Weishut uit Amsterdam hangen in de toren. De expositie is onderdeel van drie tentoonstellingen die tegelijkertijd worden gehouden in de Wandelkerk, de synagoge en galerie de Osseberg.

Miniconcert

Om 15.00 uur geven Michelle Pritchard (viool) en Bert Geleijnse (orgel) een miniconcert in de Koorkerk.

Zie ook de website van het LJP