Lange Tafel Gesprek over ‘De Macht van het Kleine’

MIDDELBURG – Het Stadspastoraat Middelburg houdt zaterdag 2 april 2022 een Lange Tafel Gesprek over ‘De Macht van het Kleine’.  Het Lange Tafelgesprek begint om 10.00 uur in de Wandelkerk en duurt tot 15.30 uur.

Soms lijkt het wel alsof de invloed van goede dingen die mensen voor elkaar doen minder gewaardeerd wordt. Vooral omdat er maar weinig aandacht voor is, bijvoorbeeld in de media. Daar lijken alleen de grootste monden aan bod te komen. Toch is die kleine goedheid super belangrijk.

Tijdens het Lange Tafelgesprek wordt de discussie gevoerd met drie panelleden: Neeltje van Doorn legt het verband met Emmanuel Levinas, Mpho Tutu van Furth uit Amsterdam vertelt over het cruciale belang van goed doen en Maurits Sep, journalist bij de PZC legt uit waarom de media zo weinig met goedheid doen. Er is volop de gelegenheid elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Dat laatste wordt ook gedaan met passanten in de stad.

Deelname kost € 10,- euro, opgave voor de lunch warm aanbevolen. Prijs lunch is bij de prijs inbegrepen. opgave lunch: stadspastoraat@nieuwekerkgemeente.nl

Muziekstuk 7LW

Aansluitend aan het Lange Tafel Gesprek wordt in de Nieuwe Kerk vanaf 16.30 uur het muziekstuk 7LW opgevoerd. Het is door Stadspastoraat ontwikkeld en ging vorig jaar op Palmzondag in première, maar door corona konden er maar weinig mensen bij zijn. Vandaar dat het dit jaar opnieuw uitgevoerd wordt. Christian Blaha componeerde het muziekstuk, Johan de Koning schreef de tekst. De uitvoering is in handen van musici van TY Zeeuws Kamerorkest. Het muziekstuk vertelt het verhaal van een jonge zwerver die vanuit de woestijn op weg is naar de kust. Een buitenlander biedt hem een plek in de auto en helpt hem zo op weg. Er is een inhoudelijk verband met het Lange Tafel Gesprek, maar het muziekstuk is ook los van het LTG te bezoeken.

Lezing Mpho Tutu van Furth

Nog een vervolg van het LTG is op 3 april vanaf 15.00 uur in de Nieuwe Kerk de openbare lezing door Mpho Tutu van Furth over the Power of Goodness. Sinds januari is ze als predikant verbonden aan de Amsterdamse PKN gemeente Vrijburg.

In december 2021 herdachten we haar vader Desmond Tutu. Dochter Mpho Tutu van Furth spreekt op eenzelfde gedreven wijze over het belang van goedheid in de huidige samenleving. Zeker in tijden van oorlog, geconfronteerd met menselijk leed, kan die boodschap niet onbenoemd blijven. Mw. Tutu van Furth spreekt Engels.

Deelname kost € 10,- euro, te betalen bij binnenkomst.

Een passe partout voor beide activiteiten kost € 15,- euro, bij ingang Wandelkerk op zaterdag.