Lectio Divina-samenkomsten in Middelburg

MIDDELBURG – Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg gaat in samenwerking met de Protestantse Gemeente Middelburg meedoen aan ‘veertig lectio divina-locaties’ in Nederland. Op veertig plekken in Nederland worden in de veertigdagentijd lectio divina-samenkomsten aangeboden.  Het zijn plaatsen van ontmoeting voor mensen die de praktijk van de lectio divina willen leren kennen en beoefenen.

Op zes vrijdagavonden wordt wekelijks van 19.30 tot 20.30 uur een bijeenkomst gehouden in het Simpelhuys (Simpelhuis 12) in Middelburg. De avonden zijn op  8, 15, 22 en 29 maart en 5 en 12 april. Het is mogelijk om slechts één bijeenkomst mee te maken, maar natuurlijk ook allemaal. Inloop vanaf kwart over zeven met koffie en thee.

De teksten uit Lucas 18 en 19 staan centraal. Zij worden ook in de Vespers in de Nieuwe Kerk in Middelburg gebruikt in de 40-dagentijd.

De leiding van deze bijeenkomsten zal afwisselend in handen zijn van ds Jacobine Scholte de Jonge, ds Marga Haas en Henk Goudzwaard. Opgeven is niet noodzakelijk maar mag wel via stadsklooster@zeelandnet.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie: Lectio Divina in Nederland.

%d bloggers liken dit: