Leeskring behandelt nieuw boek over Etty Hillesum

MIDDELBURG – Het Etty Hillesum Huis in Middelburg begint binnenkort een leeskring waarin het boek ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’ van Judith Koelemeijer centraal staat.

Etty Hillesum.

Het boek, dat eind vorig jaar verscheen, is een biografie, waarin op basis van veel nieuwe bronnen en materiaal een beeld wordt geschetst van Etty. De Middelburgse Esther (Etty) Hillesum werd op 29-jarige leeftijd eind november 1943 in Auschwitz vermoord. Deze telg van een Nederlands-Joodse familie kreeg in 1981 bekendheid door de publicatie van een bloemlezing uit haar dagboek. Daarin verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Het nieuwe boek van Judith Koelemeijer beschrijft wie zij was en wat haar bezig hield, welke keuzes ze maakte en waarom. Het boek roept vragen op en zet aan tot denken. Tijdens de leeskring komt ook de vraag aan de orde wat zij nu nog voor ons betekent.

Alvorens de leeskring begint is er op vrijdag 17 februari van 16.00 tot 17.00 uur een (gratis) informatiebijeenkomst in het Etty Hillesum Huis, Molenwater 77 in Middelburg. U bepaalt daarna of u zich wilt inschrijven voor de leeskring.

Meer informatie info@ettyhillesumhuis.nl

Judith Koelemeijer schreef het boek ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’.