Lezing Alain Verhey over ‘Ode aan de verliezer’

GOES – Theoloog Alain Verheij gaat tijdens een lezing in De Koperen Tuin in Goes aan de hand van zijn boek ‘Ode aan de verliezer’ op zoek naar Bijbelse verhalen over winnaars en verliezers.

Alain Verheij.

Onze maatschappij draait om succes. De wereld lijkt er soms te zijn voor de sterke, mooie, succesvolle, zelfredzame mensen. Maar wat als je daar niet bij hoort, val je dan buiten de boot of is er voor jou ook plaats op deze wereld?

Op zijn eigenwijze manier leert Verheij ons wat we kunnen leren van verhalen van de ‘losers’, de mensen met minder mogelijkheden, degene die onderop liggen. De verliezer wordt op het schild gehesen.

Waar ook menig Christen vaak moeite heeft met de bruutheid van het Oude Testament laat hij de lessen zien die de verhalen van ‘moord en doodslag’ van toen betekenen voor de maatschappij van nu. Daarbij is hij nadrukkelijk niet op pad om de ongelovigen in zijn kamp te krijgen, wel laat hij graag zien hoe relevant die antieke verhalen voor onze moderne wereld zijn. ‘Kunnen de Kaïns en de Abels van deze wereld elkaar leren omhelzen?’

De lezing van Alain Verheij in Boekhandel De Koperen Tuin in Goes (Keizersdijk) op woensdag 29 september 2021 begint om 19.30 uur. Toegang € 7 aan de deur. De lezing wordt mogelijk gemaakt door pioniersplek Hart & Ziel uit Kloetinge en De Koperen Tuin.