Lezing over het kerklied

GOES – Muziek-filosoof drs Erik Heijerman geeft dinsdag 27 november in Goes een lezing over ‘Het kerklied, emotie en kwaliteit’.

De kwaliteit van het kerklied zal de gemoederen de komende jaren ongetwijfeld nog veel bezig houden. Aan de ene kant zijn er tendenzen waarin aansluiting gezocht wordt bij de moderne belevings- en popcultuur, aan de andere kant houdt men de klassiek-kerkmuzikale traditie hoog en zoekt men minimaal behoud daarvan, of zelfs restauratie. Hoe moet het verder? In deze lezing zal Erik Heijerman een model bieden met een aantal elementen waarover men in ieder geval zou moeten spreken als het over de kwaliteit van een kerklied gaat. Uitgangspunt is dat kwaliteit nooit geheel objectief te bepalen is, maar evenmin als een louter subjectieve categorie kan worden beschouwd. Ter voorbereiding van deze lezing zou het nuttig kunnen zijn als u op een zaterdagavond aflevering van ‘Nederland zingt’ zou kijken.

Drs. Erik Heijerman is filosoof, wiskundige en musicus en werkt mee aan onder andere het Liedboekcompendium.nl

De lezing is dinsdagavond 27 november in de Vredeskerk te Goes (ds. W.H. van der Vegtplein 2), van 19.45 tot 22.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Aanmelden via: Nelleke van der Linden n.vander.linden@kpnmail.nl of 06-53496567.

Een vrijwillige bijdrage (collecte) voor de onkosten wordt op prijs gesteld.