Liesbeth Franken brengt Het lied van de Liefde

KLOETINGE – Zangeres  Liesbeth Franken brengt donderdag 23 september in de Geerteskerk van Kloetinge een gevarieerd programma onder de titel ‘Het lied van de Liefde’.

Liesbeth Franken put haar repertoire uit Jiddische en Sefardistische traditionals, Frans chansons en Latijns-Amerikaanse liedjes. Al deze invloeden vormen een aanloop naar een klankschaalmeditatie, waarin gebruik wordt gemaakt van poëzie. De rode draad in het programma is het thema ‘liefde’ in al haar facetten: gehoopte liefde, verloren liefde, dankbare liefde en liefdesverdriet.

Liesbeth Franken volgde de deeltijdmuziekvakopleiding aan het Brabants Conservatorium en studeerde zang bij Francine Fregeres. Ze specialiseerde zich bij Françoise Semellaz in Parijs en bij Ank Reinders. Samen met Mar van der Veer en Henk Franken maakte ze de cd ‘Mi Coraçon’ met Jiddische en Sefardische liederen. De laatste tijd voert ze themaconcerten uit met Mar van der Veer en Josée van de Putte, zoals  ‘Het lied van de pelgrim’ en ‘Van donker naar licht’, een programma na de dodenherdenking op 4 mei.

Liesbeth Franken is als cantor verbonden aan de monastieke pioniersplek Kloosterwelle in Noordwelle.

Het programma in de Geerteskerk in Kloetinge op 23 september 2021 begint om 19.30 uur, toegang € 7.