LJP brengt liederen van Schubert en Schumann

MIDDELBURG – In het kader van het Lange Jan Project zijn er de komende weken nog elke donderdag activiteiten in de Abdijkerken voor inwoners en bezoekers van Middelburg.

Elke donderdag is vanaf 12.00 uur de koffiehoek geopend. Om 15.00 uur begint in de Koorkerk het miniconcert. Op donderdag 22 september zingt bariton Riaan van ’t Veer liederen van Schumann en Schubert met pianobegeleiding van Edgar van Boven.

Riaan van ‘t Veer.

Riaan van ’t Veer volgde blokfluitlessen bij Dick Boon aan de Muziekschool te Middelburg en kortstondig pianolessen bij Gé Audenaert. Tijdens zijn studie aan de TU Delft (scheepsbouwkunde) kreeg hij zijn eerste zanglessen van Thea Bakker (Utrecht). Later vervolgde hij zijn zangstudie bij onder andere Natascha Morsink (Den Haag) en Hans Scholing (Arnhem). Sinds zijn studententijd is Riaan actief als koorzanger en zong hij onder meer in het Residentiekamerkoor (Den Haag). Momenteel zingt hij bij kamerkoor Musica Vocale (Wageningen). Riaan is specialist in de scheepshydromechanica en betrokken bij vele veiligheidsstudies aan het maritieme onderzoeksinstituut MARIN.

 

Edgar van Boven.

Edgar van Boven volgde pianolessen bij Gé Audenaert aan de Muziekschool te Middelburg. Hij vervolgde zijn pianostudie bij Leen de Broekert. Na een onderbreking van 10 jaar hervatte hij zijn pianostudie bij Leen de Broekert tot aan diens overlijden in 2009 en studeerde daarna liedbegeleiding bij Otto Klap. Edgar van Boven maakt deel uit van het Scarbo Pianisten Collectief en is tevens actief als liedbegeleider naast zijn werk als telecom architect en universitair docent aan de TU Delft waar hij in 2013 promoveerde.

Elke maandag tot vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur is de expositie in de Torenvoet van de Lange Jan te bezoeken. Tot eind oktober exposeert Carla Dallinga collages van bedrukt papier en foto’s.