LJP: De Natuur en de mens is daar onderdeel van

MIDDELBURG – Het meditatief moment van het Lange Jan Project Middelburg wordt donderdag 11 augustus 2022 (Koorkerk, 13.00 uur) verzorgd door Leo Adriaanse. Hij zal spreken over ‘De Natuur en de mens is daar onderdeel van’. Bert en Corrie Geleijnse verlenen muzikale medewerking. Zij brengen onder meer delen van de Pastorale van Bach ten gehore.

Om 15.00 uur begint in de Koorkerk het miniconcert. Ditmaal spelen Gerda Schraven (sopraan) en Edu de Goffau (piano) liederen van Schubert. Zij dragen het concert op aan Marian Beinema. Toegang vrij, er is een collecte aan de uitgang.

Gerda Schraven.

Gerda Schraven-Kaptein leerde als kind gitaar en piano spelen. In 1984 nam ze zangles bij Akke Lagendijk in Bergambacht. In 1996 kreeg ze zanglessen van Saskia Gerritsen in Middelburg. Sinds 2006 volgt ze zanglessen aan de Zeeuwse Muziekschool. (voor meer info www.musica-amorosa.nl)

 

 

Edu de Goffau.

Edu de Goffau is begeleider van vocale en instrumentele solisten en van koren. Hij is als organist verbonden aan twee kerken in Halsteren. Daarnaast was hij docent Frans aan het VWO en Havo.

Natuurlijk is er ook deze donderdag om 13.30 uur een Kerkenpadwandeling. Onder leiding van een gids wordt gelopen langs kerken en synagoge in Middelburg. Aanmelden bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk.

Daarnaast is in de torenvoet van de Lange Jan de expositie ‘Tuin’ van Ronald Mullié te zien. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 11 september. Behalve op donderdag is de torenvoet open op maandag tot vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.