LJP: Duo Balkendende-Van der Heijdt geeft miniconcert

MIDDELBURG – Het duo Balkenende-Van der Heijdt geeft donderdag 1 september 2022 in het kader van het Lange Jan Project in de Koorkerk van Middelburg een miniconcert (15.00 uur).

Rien Balkenende en Maaike van der Heijdt.

Maaike van der Heijdt (fluit) en Rien Balkenende (piano) spelen de sonate opus 13 van Gabriel Fauré. Deze sonate vormt een hoogtepunt van de kamermuziek van de negentiende eeuw. De componist Gabriel Fauré studeerde aan de Ecole Niedermeyer, een destijds nieuwe school voor kerkmuziek en kreeg daar vanaf zijn zestiende les van Camille Saint-Saens waar een levenslange vriendschap uit voortvloeide. Faure richtte zich vooral op kleinere vormen en concentreerde zich op de piano en kamermuziek.

Het Zeeuws Brabants fluit-piano duo, Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende, heeft een breed repertoire. Rien is thuis in het pianorepertoire van de 19e en 20e eeuw. Maaike is thuis in 4 eeuwen fluitmuziek van barok en klassiek, tot romantiek en hedendaags.

Rien (1959) treedt op als pianist, organist en continuospeler. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel, piano en kerkmuziek. Rien is een veelgevraagd begeleider van zowel koren als solisten. Rien vormt een duo met de cellist Martijn Kooiman. Met Maaike speelt hij al een aantal jaren samen, zowel een programma met orgel en piano als met piano alleen.

Maaike (1960) studeerde fluit aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf 1989 is ze vaste speler in Het Zeeuws Orkest en vanaf de oprichting van het Zeeuws Kamerorkest TY in 2007, ook daarin werkzaam.

De toegang tot het miniconcert is vrij, er is een collecte aan de uitgang.

Einde zomerseizoen

Het einde van de zomer nadert en dus is er geen kerkenpadwandeling meer. Het laatste meditatief moment van het seizoen voor deze donderdag kan wegens omstandigheden niet doorgaan. Wat wel nog in het LJP mogelijk is: een bezoek aan de torenvoet van de Lange Jan, waar de expositie ‘Tuin’ van Ronald Mullië is te zien. In de koffiehoek is vanaf 12.00 uur koffie, thee en fris verkrijgbaar.