LJP: Miniconcert met piano en panfluit

MIDDELBURG – Het miniconcert in de Koorkerk van Middelburg in het kader van het Lange Jan Project wordt donderdag 8 september gegeven door Lenie Stokman (piano) en Ankie Kaljouw (panfluit). Aanvang 15.00 uur.

Lenie Stokman en Ankie Kaljouw op piano en panfluit.

Ankie Kaljouw begon met les bij Simon Christiaansen. Hoewel ze op latere leeftijd begon met panfluit spelen, is dit uitgegroeid tot haar grote passie. Ankie heeft les van de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu en volgde theorielessen aan de Zeeuwse muziekschool. Ze wordt gecoached door de Tjechische panfluitiste Liselotte Rokyta en speelt in het leerlingenensemble van Mihai Scarlat (Den Haag). Ze werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.

Lenie Stokman kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste muzieklessen. Hoewel ze zich aanvankelijk zou richten op het orgel, sprak de piano haar nog meer aan. Sinds haar 12e jaar kwam daar ook de accordeon bij. Bij het IDE in Gorinchem behaalde zij het diploma koordirectie. Zij treedt veelvuldig op als begeleidingspianiste van koren en solisten en is dirigente van drie koren in de regio. Ook is ze actief als kerkorganiste, bespeelt de accordeon bij folklore-evenementen en vormt een duo met zangeres Francis de Jonge.

Het Lange Jan Project voor dit jaar nadert het einde, en dus zijn er geen kerkenpadwandeling en meditatief moment meer. Wel kan de tentoonstelling ‘Tuin’ van Ronald Mullié in de torenvoet van de Lange Jan nog worden bezocht. De expositie is open van maandag tot vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

In de koffiehoek zijn op donderdag koffie, thee en fris verkrijgbaar vanaf 12.00 uur.