LJP: ‘Onderwijzen, met de nadruk op wijs’

MIDDLBURG – Het Meditatief Moment van het Lange Jan Project in de Koorkerk van Middelburg wordt donderdag 18 augustus (13.00 uur) verzorgd door Anke van Noppen. Zij zal spreken over ‘Onderwijzen, met de nadruk op wijs’.

Anke van Noppen is docerend en uitvoerend musicus en al ruim 30 jaar werkzaam al sgitaar- en muziekpedagoog in Brabant en Zeeland. Uitgangspunt van haar lezing is een tekst van Kahlil Gibran. Maria Huisman en Maarten Janse (gitaar) verlenen muzikale medewerking.

Het miniconcert in de Koorkerk (15.00 uur) wordt deze donderdag gegeven door organist Jan Wisse. Op het programma staan werken van J.S. Bach, J. Wisse, J. Alain  en C. Franck. Toegang vrij, er is een collect aan de uitgang.

Jan Wisse.

Jan Wisse (1965) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Joosse. Daarna studeerde hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Van 1985 tot 1992 volgde hij een orgelstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Daar behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Hij studeerde vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs. Deze studie sloot hij in 1998 af met een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij masterclasses bij Ewald Kooiman en Jean Boyer. Hij won in zijn carrière verschillende prestigieuze prijzen. Jan Wisse rondde aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen zijn beiaardstudie met onderscheiding af. Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt geregeld mee aan radio- en cd-opnames. Op Walcheren heeft hij een lespraktijk voor orgel en piano. Daarnaast is hij dirigent van drie koren.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Aagtekerke. Hij was jarenlang voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG).

De kerkenpadwandeling langs kerken en synagoge onder leiding van een gids begint om 13.30 uur. Aanmelden bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk.

De expositie ‘Tuin’ van Ronald Mullië in de torenvoet van de Lange Jan is nog te bezoeken tot 11 september. Behalve op donderdag is de tentoonstelling te zien op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.