LJP: Organist Gerard Boot geeft miniconcert

MIDDELBURG – In het kader van het Lange Jan Project geeft organist Gerard Boot donderdagmiddag 29 september 2022 een miniconcert in de Koorkerk (aanvang 15.00 uur).

Gerard Boot koos als thema ‘Invloeden uit Vlaanderen in de klaviermuziek uit de 17e en 18e eeuw’. Hij zal een aantal stukken spelen van Vlaamse componisten uit die tijd.

Gerard Boot kreeg orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool van Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Na cum laude het D-examen te hebben behaald, specialiseerde hij zich in de interpretatie van oude muziek bij  Leen de Broekert (1949-2009), die een groot specialist was op het gebied van de oude muziek en haar uitvoeringspraktijk.

Boot is bestuurslid van de stichting De Rijckere-orgel 1776, die zich inspant het unieke De Rijckere-orgel uit Beek (Limburg) aan te kopen en naar de St. Augustinuskerk in Middelburg over te plaatsen (www.derijckereorgel.nl). Ook was hij mede-organisator en/of deelnemer van masterclasses door internationaal toonaangevende specialisten in de oude muziek, zoals Francesco Cera (Italië), Léon Berben (Duitsland) en Luc Ponet (België). Daarnaast is hij bestuurslid van Incanto, een werkgroep die concerten met Oude Muziek organiseert in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal.

Daarnaast is Gerard Boot organist in Middelburg, Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het authentieke Moreau-orgel uit 1750.

Elke maandag tot vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur is de expositie in de Torenvoet van de Lange Jan te bezoeken. Tot eind oktober exposeert Carla Dallinga collages van bedrukt papier en foto’s.