LJP: Reizen door het land van Rouw

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg heeft donderdag 21 juli 2022 Susan van der Beek als spreker tijdens het mediatief moment. Vanaf 13.00 uur zal zij in de Koorkerk spreken over ‘Reizen door het land van Rouw’.

Susan van der Beek.

Susan van der Beek is systemisch coach en auteur van het boek Hartmama over jong ouderverlies. In haar praktijk voor coaching en familieopstellingen werkt zij vooral met het thema rouw. Zij gebruikt een reis als het beeld van het leven: je beleeft avonturen die je misschien liever niet had meegemaakt, maar die je wel hebt doorstaan. En dat dankzij je veerkracht, dankzij het vonkje van levenslust dat bij je geboorte al in je is geplant als een krachtige energie. Het zorgt ervoor dat je leert omgaan met verliezen en met de rouw die daarbij hoort. Zonder verhalen en rituelen is er geen antwoord op de dood. Wat is er nodig om je eigen verhaal rond te maken en daarmee betekenis te geven aan jouw leven?

Om 15.00 uur begint in de Koorkerk het miniconcert, dit keer verzorgd door vader en zoon Rudi en Mart de Munck. Rudi speelt orgel en piano en Mart bespeelt de hobo.

Op het programma staan orgelwerken van J.S. Bach, K.J. Mulder, G.T. Thalben-Ball en M.C. de Jong. Voor piano en hobo zijn werken gekozen van A. Marcello, J.B. Loeillet en E. Morricone. De toegang is vrij, er is een collecte aan de uitgang.

In het kader van LJP is natuurlijk ook nog de expositie van Marc de Klijne en Henny van Hartingsveldt te bezoeken in de torenvoet van de Lange Jan. Daar hangt ook werk van Saskia Weishut. Om 13.30 uur begint het kerkenpad: een wandeling onder leiding van een gids langs kerken en synagoge. Aanmelden voor de wandeling kan bij de balie van de Wandelkerk. Vanaf 12.30 uur is ook de koffiecorner open voor koffie, thee, frisdrank en een versnapering.