LJP: Steven Knieriem bespeelt orgel Koorkerk

MIDDELBURG – Organist Steven Knieriem geeft donderdagmiddag 13 oktober 2022 in het kader van het Lange Jan Project een miniconcert in de Koorkerk in Middelburg, aanvang 15.00 uur.

Steven Knieriem

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Vanaf zijn negende kreeg hij orgelles van Jos Vogel en pianoles van Rien Balkenende. Hij was leerling in de talentklas van de Zeeuwse Muziekschool, waar hij de diploma’s A, B, C en D behaalde. Sinds september 2020 studeert Steven aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Daarnaast volgde hij basso continuolessen bij Bas de Vroome. Op dit moment studeert Steven improvisatie bij Hayo Boerema en hoofdvak orgel bij Christian Schmitt en Zuzana Ferjenčíková. Tijdens verschillende academies, lessen en masterclasses kreeg Steven lessen van onder anderen Michel Bouvard, Olivier Latry en Reitze Smits. Hij won al verschillende belangrijke concoursen en prijzen in binnen- en buitenland. Naast zijn werk als uitvoerend musicus houdt Steven zich ook bezig met componeren en arrangeren. Hij arrangeerde werken van componisten zoals Bach, Tchaikovsky, Dvořák en Franck. Tijdens het miniconcert in de Koorkerk zal Steven werken ten gehore brengen van Mendelssohn, Bach en Mozart.

De toegang tot het miniconcert is vrij, er is een collecte aan de uitgang.

In de Wandelkerk is nog tot eind oktober de tentoonstelling van Carla Dallinga te zien. Zij exposeert collages van foto’s en papier. Vanaf 12.00 uur is de koffiehoek open voor koffie, thee en fris.