Maria Magdalena en Etty Hillesum, twee gekke wijven

MIDDELBURG – Theoloog, schrijver, dichter en oud-docent HZ Wim Jansen houdt dinsdag 31 mei 2022 (19.30 uur) in het Stadsklooster Simpelhuys Middelburg een meditatieve monoloog over veerkracht vanuit de dynamiek van onze psyche en spiritualiteit onder de titel ‘Maria Magdalena en Etty Hillesum, twee gekke wijven’.

Wim Jansen.

Het zijn rare tijden. De pandemie met zijn beperkende maatregelen is amper voorbij of er breekt in onze achtertuin een dwaze oorlog los die de dreiging van een derde wereldoorlog in zich heeft.

Je zou van minder depressief worden.

Het zijn neerdrukkende tijden, waarin het erop aan komt over de nodige VEERKRACHT te beschikken. Is het gek, ben je gek, als je die kracht probeert aan te boren in zoiets als God of wat we God noemen?

Wim Jansen spreek aan de hand van het verhaal van de labiele Maria Magdalena en de eveneens labiele Etty Hillesum. Beiden lijkt het aanvankelijk aan veerkracht te ontbreken, maar zij vinden die toch, ergens op de grens van gekte en overgave. Waar gaat hun depressie over in innerlijke rust en kracht?

De meditatieve monoloog heeft stilte en wordt gevolgd door een nagesprek in kleine groepen voor wie dat wil.

Aanmelding via www.stadskloostersimpelhuys.nl  met overmaking van € 15.00 (studenten UCR en HZ melden zich kosteloos aan).